Община Смолян и няколко общини в област Хасково обявиха бедствено положение

...
Община Смолян и няколко общини в област Хасково обявиха бедствено положение
Коментари Харесай

Смолян и общини в Хасковско бедстват от дъжда

Община Смолян и няколко общини в област Хасково оповестиха бедствено състояние поради дъждовете. 
 Чепеларе разгласи бедствено състояние, основният път е наводнен  Частично бедствено състояние е в действие за 3 села в Ивайловградско
Със заповед на кмета на община Смолян е оповестено бедствено състояние на територията на цялата община. На телефон 112 са подадени 15 сигнала за местни наводнения на територията на региона. Основната част от сигналите са съсредоточени към речното корито на река Черна. За оказване помощ на районната дирекция на пожарната в Смолян е пратен хидро модул от пожарната работа в Пловдив.

В разследване на изобилните превалявания на територията на община Смолян и залети улици и пътища вследствие на прелели дерета и водостоци е належащо осъществяване на избавителни и неотложни аварийно-възстановителни работи в община Смолян, оповестяват от общината.

Бедствено състояние разгласи и Чепеларе. Кметът на града в област Смолян Славка Чакърова заяви, че обстановката в родопското градче е извънредно усложнена поради дъждовете. Река Чая е повишила доста равнището си, в региона на църквата „ Света Богородица “ екипи насипват земна маса и трошляк, с цел да се построи дига и да не се предотврати излизането от коритото. В началото на града, в региона на пожарната, вода от дере, намиращо се наоколо, е придошла и е наводнила основния път за Асеновград. 



Частично бедствено състояние е оповестено в региона на Ивайловград в 3 села - Ленско, Соколенци и Меден бук. Падналият там проливен дъжд, както и в Симеоновград, е достигнал 100 литра на литра на квадратен метър за последното денонощие.

От началото на денонощието в пожарните служби в страната са получени над 70 сигнала за катастрофи, свързани с усложнената метеорологична конюнктура. Към момента силите и средствата на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ вземат участие в осъществяването на 22 аварийно-спасителни действия. Няма данни за застрашени хора и обитаеми места.

Постъпилите сигнали са най-вече за територията на Столична община и областите Пловдив, Пазарджик, София, Смолян. Основната част от тях са за наводнени приземни етажи, изби, дворове и елементи от пътна и улична инфраструктура, както и за премахване на рискови предмети и паднали дървета.

В област Пловдив екипите са направили отводнителни действия на 21 сигнала за наводнени къщи, дворове, подлези, улици, публични здания. Отработени са и няколко сигнала за паднали дървета.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР